15 Nisan 2008 Salı

Bilgisayar Müh Olmak İçin 10 Neden...

Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi almak için İlk 10 Neden
  1. Bilişim, (insan genomu projesi, AIDS aşısı araştırması, çevrenin gözlemlenmesi ve korunması gibi konularla) bilimde buluşu sürükler; eğer dünyada olumlu bir fark yaratmak istiyorsunuz bilişim alanında öğrenim görün.
  2. Bilişim alanındaki üniversite programları, hayatta ne yapmayı seçerseniz seçin size yararlı olacak problem çözme ve mantıksal düşünme ile ilgili temel bilgi edinmenizi sağlar.
  3. Bilişim teknolojisi, kullandığımız arabalardan, seyrettiğimiz filmlere, bankalar ve yönetimlerin bizimle olan ilişkilerinin biçimlerine kadar, hayatımızı etkileyen hemen hemen herşeyin parçasıdır. Bilgisayar bilminin anlaşılması, bu yüzyılda her eğitimli kişi için gerekli olan beceri kümesinin parçasıdır. İster bir bilim insanı olmak isteyin, ister en son canalıcı uygulamayı geliştirmek isteyin, veya sadece herhangi biri "bilgisayar bir hata yaptı" dediğinde bunun gerçekten ne anlama geldiğini bilmek isteyin, bilişim alanında öğrenim görmeniz sizi değerli bilgilerle donatır.
  4. Bilişim sektöründeki işler, en yüksek ücretlerin ödendiği işler arasında olup, en yüksek iş memnuniyetini sağlar.
  5. Yaygın inanışın tersine, bu sektörde daha az değil, daha çok iş vardır. ABD'ndeki bilişim teknolojileri sektöründe çalışanların sayısı, 2004 yılında 1999'da olduğundan %17 daha yüksekti. Bilişim sektörü, aynı zamanda 2014 yılına kadar yeni işler açısından en yüksek potansiyele sahip olandır.
  6. Bazı kişilerin inanışlarının tersine, bilgisayar bilimcileri gerçek insanlardır. Hayatları vardır. Arkadaşları vardır. Bir odacığın içinde oturup günde18 saat kod yazmazlar
  7. Bir bilgisayar bilimcisi olmak için inek olmanız gerekmez. İyi bir bilgisayar bilimcisi olmanız için bilişim yaşamanız, yemeniz, ve solumanız gerekmez. Bir hayatınız, ilişkileriniz, bir aileniz olabilir.
  8. Bilişim, yanlız bir kurt olmakla ilgili değildir. Pek çok değişik çeşit becerisi olan insana gerek duyan bir takımın parçası olmakla ilgilidir.
  9. Artan sayıda üniversite ve işveren, başarıyla tamamlanmış bir bilgisayar bilimi dersini akademik tamamlılığın bir işareti olarak görmektedir.
  10. Bilişim, bir sonra ne olacağını kestirmenin neredeyse imkansız olduğu o alanlardan biridir. Bu yüzden sizin ona bir katkı yapabileceğinize ve onun hayatınızın işini daha heyecanlı ve gerçek hale getirebileceğine dair tüm yolları hayal dahi etmeye başlayamayız.
Top 10 Reasons to Major in Computing (ACM, Computing Careers)'den
çeviren: Doç. Dr. Tuğrul Dayar.